Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie z bryndzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 8 kromek
jajko 2 duże
mleko kilka łyżek
bryndza
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie z bryndzą

Jajka roztrzepać z przyprawami i mlekiem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Kromki chleba smarować bryndzą, sklejać po dwie mocno dociskając.
Gotowe kanapki maczać w masie jajecznej i układać na rozgrzanej patelni teflonowej bez tłuszczu lub z niewielkim dodatkiem oleju lub masła klarowanego.
Smażyć do czasu ścięcia każdej ze stron.
Gotowe tosty kroję na połowę i podaję z jogurtem bałkańskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 20.11.2012 09:41
Fajny przepis.
wyattearp 20.11.2012 09:32
smaczne
wyattearp 20.11.2012 09:31
smaczne
Bernadeta 20.11.2012 08:48
pyszne,a jak ładnie wyglądają
Justyna28 20.11.2012 07:54
ciekawy przepis:)
Poison1988 20.11.2012 07:40
czegoś takiego nigdy nie jadłam ale wygląd - palce lizać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak