Tosty francuskie z bananem i masłem orzechowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    4 kromki
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    1 łyżka
  • masło orzechowe

  • masło czekoladowe

  • banan

    1/2 szt.
  • olej

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z 4 kromek chleba tostowegookroić skórki, posmarować cienko z obu stron masłem orzechowym lub czekoladowym, obłożyć plasterkami banana (po 5 szt na jeden sandwich). Złożyć i dobrze docisnąć. Jajo dobrze wymieszać z mlekiem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z dodatkiem łyżki masła. Kanapki zanurzyć w jaju, uwzględniając także brzegi. Smażyć z obu stron na złocisto-brązowy kolor. Przekroić na trójkąty. Można też podać z syropem klonowym lub miodem

* Masło musi być w temp pokojowej - łatwo się rozsmaruje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 07.08.2011 14:10
Bardzo apetycznie wyglądają.Zdjęcie pełna profeska.
Małgorzata113 28.01.2011 09:45
świetny przepis
suzana 28.01.2011 08:40
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat