Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie na słodko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo tostowe

    3 kromki
  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    2 łyżki
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • ekstrakt waniliowy

    3 krople
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbijamy do płaskiej miski, dodajemy mleko, cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy roztrzepujemy rózgą.

Wkładamy do masy kromki chleba i maczamy je obustronnie lekko dociskając, aby kromki nasiąkły masą.

Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy tosty po obu stronach na złoty kolor.

Gotowe posypujemy np. cukrem pudrem, smarujemy nutellą, dżemem, podajemy z owocami albo polewamy syropem klonowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Romanowka

01.01.2014 12:26
na śniadanko super

patryska76

01.01.2014 11:48
Idealne na śniadanie ;-)

Aga-25

01.01.2014 09:24
słodkości pycha

Agnieszka-87-25

01.01.2014 09:17
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat