Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka czerstwa 4 kromki
jajko
mleko 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
olej do smażenia

Porada

Kromki chwilę trzymać w masie jajecznej, aby dobrze nasiąkły,wtedy są puszyste i smakiem przypominają omlet.

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie

Najlepsze tosty wychodzą z czerstwej chałki lub bułki drożdżowej z foremki.

Mleko roztrzepać z cukrem i jajkiem,aż cukier się rozpuści.Kromki pieczywa zanurzać w masie jajecznej i smażyć na złoto na maśle lub oleju. Podawać z czym kto lubi, może być dżemik, miód, cukier puder, syrop klonowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak