Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty czosnkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1 szt-22 kromki
szynka 11 plasterków
czosnek 6-7 ząbków
masło/margaryna do smarowania
ser gouda 11 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty czosnkowe

Czosnek obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Jedną kromkę smarujemy masłem lub margaryną. Na posmarowaną kromkę kładziemy plaster wędliny, potem plaster żółtego sera oraz kilka cienkich plasterków czosnku. Przykrywamy druga kromką. Opiekamy w opiekaczu na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 02.12.2013 17:16
efektowne te tosty!;)
ONY_za_kare 24.11.2013 10:33
fajne tościki! ja lubię :)
Sroczka 22.11.2013 23:26
Lubię zjeść takie tosty.
bhb8 22.11.2013 22:33
Lubię takie tosty z tostera z sosem czosnkowym :)
migotka28 22.11.2013 21:00
moja córeczka uwielbia i nawet teraz już je z czosnkiem, sama pomaga przy robieniu
dada 22.11.2013 20:56
Super - idealne ukrycie czosnku zimą dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak