Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tostowy omlet śniadaniowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kanapki
jajko 2 szt
mleko 2 łyżki
extrakt wanilii 4 krople
cukier 2 łyzeczki
borówka amerykańska
mus brzoskwiniowy
masło
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tostowy omlet śniadaniowy

Jajka myjemy rozbijamy i mieszamy widelcem z mlekiem , cukrem, odrobiną soli i extraktem wanilii. Szykujemy średniej wielkości patelnię i rozpuszczamy na niej łyżeczkę masła. Kanapki chleba tostowego moczymy w jajko obficie i układamy na patelni aby powstało kółko. Można przerwać namoczony tost aby dopasać kawałki. Następnie na chlebek wylewamy reszt jajka jakie zostało z moczenia tostów. Nakrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu. Po kilku minutach przewracamy na druga stronę za pomocą pokrywki. Drugą stronę smażymy kilka sekund. Wykładamy omleta na talerz smarujemy musem brzoskwiniowym i ozdabiamy borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 01.08.2013 09:56
pożywne śniadańko
Olga_SK 01.08.2013 09:31
Ciekawy pomysł, a ja jeszcze przed śniadakiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak