Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tostowe rolsy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 5 kromek
ser żółty 5 plastrów
jajko 1
mleko 2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tostowe rolsy

Kroki postępowania

1
Kromki chleba tostowego rozwałkować wałkiem. Na każdą nałożyć plaster sera i oprószyć przyprawą do pizzy. Kromki zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
Krok 1 - Tostowe rolsy foto
2
W miseczce rozbełtać jajko z mlekiem, Maczać kolejno tostowe ruloniki a następnie panierować w bułce.
Krok 2 - Tostowe rolsy foto
3
Ruloniki smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podawać z lub keczupem ulubionym sosem.
Krok 3 - Tostowe rolsy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 16.02.2014 22:21
rewelacyjnie wyglądają!:)
iwi 01.12.2013 17:05
Super przepis
Milka100 01.12.2013 16:26
ja robię jeszcze z parówką
gosia1988 01.12.2013 15:25
rewelacyjnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak