Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tostowe koszyczki z pomidorami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 1 opaakowanie
pomidory suszone 1 słoik
cebula 1 sztuka
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
orzechy włoskie 2 sztuki
Bazylia suszona Prymat 1 do smaku
tymianek 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tostowe koszyczki z pomidorami

Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do ostudzenia. Z każdej kromki chleba tostowego odkrawamy skórkę i rozwałkowujemy tosty tak, żeby swobodnie wypełniły dołek formy na muffinki. Dołki smarujemy roztopionym masłem, układamy w nich tosty, które również smarujemy z wierzchu roztopionym masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 230 stopni (bez termoobiegu przez 8-10 minut).
Przygotowujemy farsz: Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, aż cebula będzie złocista. Dodajemy do niej pomidory pokrojone w paseczki i wszystko razem smażymy przez 5-10 minut. Doprawiamy do smaku tymiankiem, bazylią, pieprzem i solą. Tak przygotowanym farszem napełniamy koszyczki tostowe i posypujemy zmielonymi orzechami włoskimi.
Ja czasami urozmaicam je zapiekając z odrobiną sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 08.03.2014 13:35
Ale świetne:)))
Christopher 07.03.2014 17:52
Ładne,wegetariańskie.
sylwia_sl 07.03.2014 13:36
ślicznie podano
Triss 07.03.2014 13:29
apetyczne. :)
halina17 07.03.2014 13:19
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak