Toskańskie spagetti frutti di mare

Toskańskie spagetti frutti di mare

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spagetti

    350 gram
  • Mieszanka owoców morza

    400-500 gram
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • pietruszka zielona

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekać czosnek, na patelnie wlać oliwę z oliwek i na niej podsmażyć czosnek kilka minut. Potem dodać koncentrat pomidorowy i pietruszkę posiekaną. Mieszankę z owoców morza rozmrozić, makaron ugotować na al dente. następnie dodać owoce morza do sosu i podusić pod przykryciem. Następnie dodać makaron, wymieszać i nakładać na talerz. Można posypać parmezanem świeżo startym. Przepis przywieziony z Toskanii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Islanzadi 08.11.2010 15:31
Wygląda bardzo apetycznie :)
Islanzadi 08.11.2010 15:31
Wygląda bardzo apetycznie :)
Margo1 01.10.2010 08:21
tak ciekawie wygląda
Kate131 01.10.2010 07:02
ciekawe
Kate131 01.10.2010 07:02
ciekawe
peggysue 01.10.2010 00:01
jakie fajne fotki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat