Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortille z rukolą, jajkiem i tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
tuńczyk 1 puszka
placki do tortilli 8
cebula 1/2
rukola
musztarda
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Tortille z rukolą, jajkiem i tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo i obrać, pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w bardzo cienkie piórka.
Krok 1 - Tortille z rukolą, jajkiem i tuńczykiem foto
2
Placki tortilli układać na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) i podgrzewać po kilka minut z każdej strony.
Krok 2 - Tortille z rukolą, jajkiem i tuńczykiem foto
3
Po zdjęciu z patelni smarować musztarda i majonezem.
Krok 3 - Tortille z rukolą, jajkiem i tuńczykiem foto
4
Układać po kilka kawałków cebuli, tuńczyka, jajka i rukolę. Zawinąć i od razu spożywać.
Krok 4 - Tortille z rukolą, jajkiem i tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 09.05.2015 10:21
wygląd pierwsza klasa
Czarnula666 08.05.2015 17:24
Wyglada super :-)
Stenka 08.05.2015 13:33
smakowite danie
Aleksandra/Olcia 08.05.2015 12:25
mniam mniam
Maridka19 08.05.2015 12:24
Wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak