Tortille z pastą z tuńczyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4-5 szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • papryka czerwona

    1 duża szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • majonez

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tortille z pastą z tuńczyka foto
Tuńczyka osączyć z oleju (może być też w sosie własnym) i przełożyć do rozdrabniacza, dodać majonez i zmiksować.
Krok 2 - Tortille z pastą z tuńczyka foto
Masę przełożyć do miseczki. Dodać paprykę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz szczypiorek. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Tortille z pastą z tuńczyka foto
Masą posmarować tortille i ściśle zwinąć w roladkę. Każdą roladkę zawinąc w folię spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki do schłodzenia.
Krok 4 - Tortille z pastą z tuńczyka foto
Po schłodzeniu odwinąć z foli i dowolnie pokroić, można na ślimaczki lub pod skosem. Ułożyć na talerzu, dowolnie udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 16.01.2014 14:16
podoba mi się
Alex_M 15.01.2014 18:06
fajna przekąska
Mniam 15.01.2014 12:32
Smaczne i ładnie podane.
Kuchenka 15.01.2014 11:09
bardzo fajne
matesko 15.01.2014 09:15
cieszą oko
joanna__s 14.01.2014 22:14
Uwielbiam takie przekąski. Pycha.
bietka 14.01.2014 21:52
smaczna jest taka tortilla :)
IwonaDD 14.01.2014 21:24
super przepis!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat