Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami

Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4 placki
  • filet z kurczaka

    400 g
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

  • pieczarki

    150 g
  • ser żółty

    150 g
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • pomidory

    2 szt
  • ogórek

    1 szt
  • sos czosnkowy

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami foto
Filet z piersi kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Pieczarki kroimy w pół plasterki.
Krok 2 - Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami foto
Kurczaka z pieczarkami smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami foto
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Krok 4 - Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami foto
Świeże warzywa, pomidor, ogórek i paprykę kroimy w kosteczkę. Na płatach tortilli rozsmarowujemy łyżkę sosu. Układamy kurczaka z pieczarkami, świeże warzywa i ser. Zawijamy w rożek. Górę posypujemy serem. Placki lepiej zawinąć w folię aluminiową, wtedy nam się nie rozpadną. Gotowe tortille zapiekamy w piekarniku w 190*C przez 5-7 minut (do momentu rozpuszczenia sera).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

29.06.2016 21:35
pyszny obiad

Motorek

26.06.2016 18:02
uwielbiam takie jedzenie

Grazyna0211

24.06.2016 12:50
smaczne danie

marzut

24.06.2016 11:00
fajny przpeis

Krystyna32

24.06.2016 08:36
pyszności :)

Iwusia

23.06.2016 23:23
bardzo smaczna

Łukasz15

23.06.2016 22:55
Bardzo dobra

Katarzyna59

23.06.2016 21:13
bardzo smakowite

Aleksandra/Olcia

23.06.2016 18:50
i ten serrrrr....mniam

VioletoweKucharzenie

23.06.2016 18:27
Bogato nadziane placki tortilli z soczystym kurczakiem, pieczarkami i zapieczonym serem. Chrupkości nadają świeże warzywa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat