TORTILLE Z CZERWONĄ FASOLĄ

TORTILLE Z CZERWONĄ FASOLĄ

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka kukurydziana

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • masło lub margaryna

    pół kostki
  • sól do smaku

  • woda

    1 i 1/2 szklanki
  • masło do smażenia

  • Farsz:

  • cebula

  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • czosnek

    2 ząbki
  • żółty ser starty

    1/2 szklanki
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO: Zagnieść ciasto i podzielić je na porcje mieszczące się w dłoni . Odstawić na pół godziny. Po upływie tego czasu każdą porcję należy rozwałkować na placek nie większy niż patelnia, której będziemy używać. Rozgrzać patelnię i posmarować ją masłem. Placki smażyć z dwóch stron.

FARSZ: Obrać cebulę, pokroić ją w drobną kostkę i usmażyć na oliwie. Następnie dodać odsączoną fasolę z puszki, czosnek, sól i pieprz do smaku. Nałożyć farsz na placek, posypać serem i zwinąć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat