Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortille z bakłażanem i mietą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 8 szt
bakłażan 1 szt
papryka 2 szt
mięta liście 5 listków
sól, pieprz do smaku
jogurt naturalny 2-4 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tortille z bakłażanem i mietą

Paprykę – najlepiej kolorową kroimy w kostkę o wielkości 2 centymetrów, bakłażana obieramy ze skórki, kroimy także w kostkę i blanszujemy warzywa na patelni z łyżką oliwy. Następnie solimy, dodajemy pieprz i mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy listki mięty porwane na kawałki, nadziewamy tym tortille, podajemy na zimno. Można obłożyć danie oliwkami i pomidorami dla dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meredith 24.08.2010 15:40
o meksykanskie cos fajne ;)
Margo1 24.08.2010 12:48
na pewno smaczne ,są tam moje ulubione warzywka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak