Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortille kukurydziane z rybą i salsą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne
salsa cruda
tortille kukurydziane

Przepis i sposób przygotowania na: Tortille kukurydziane z rybą i salsą

SKŁADNIKI: ok. 450 g filetów rybnych, 1/4 łyżeczki kuminu, szczypta suszonego oregano, 4 drobno posiekane ząbki czosnku, 125 g wywaru z ryby lub warzyw, sok z połówki cytryny, 8 kukurydzianych tortilli, 2 - 3 pokrojone w paski liście sałaty, 2 pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory, 1 porcja salsy cruda, sól, pieprz, plasterki cytryny do podania.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę posypać solą i pieprzem. Włożyć do rondla z kuminem, oregano i czosnkiem. Podlać wywarem. Doprowadzić do wrzenia i i gotować ok. 1 minuty. Odstawić rondel z ognia na ok. 30 minut. Wyjąć z garnka i rozdrobnić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Podgrzać na patelni tortille. Trzymać w cieple. Na środku każdej tortlii ułożyć trochę sałaty, kilka kawałków ryby i pomidora. Dodać salsa cruda. Podawać od razu z plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak