Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla ze szpinakiem i łososiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki do tortilli 4 sztuki
serek śmietankowy 100 g , twarogowy
łosoś wędzony 300 g , na gorąco
szpinak świeży 2 garście

Porada

Tak przygotowaną przekąskę możemy zabrać ze sobą na piknik lub zapakować w pudełeczko do pracy.

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla ze szpinakiem i łososiem

Na każdym placku tortilli rozsmarowujemy ok. 2 łyżek serka śmietankowego. Układamy umyte i wysuszone liście szpinaku oraz porwanego na małe kawałki łososia.

Zwijamy każdą tortillę w rulon. Kroimy na małe ukośne kawałki. Podajemy na zimo np. jako przystawka/przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 03.06.2016 14:26
Dokładnie , idealna na przystawkę i bardzo smaczna :)
wwwiolka 03.06.2016 11:29
Bardzo fajny przepis.
olkaaa 03.06.2016 10:39
też taką robię
2milutka 03.06.2016 10:38
dobra przekąska :)
Malinka 03.06.2016 10:08
Lubię takie przystawki i to bardzo!
jagoda5913 03.06.2016 09:28
dobry pomysł
Iwusia 02.06.2016 23:58
ale wspaniałe danie
gosia1988 02.06.2016 22:28
Takie danie to same pyszności
Stenka 02.06.2016 21:34
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak