Tortilla z wieprzowym kebabem

Tortilla z wieprzowym kebabem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

  • pomidor

  • groszek zielony

  • Kukurydza z Puszki

  • kapusta pekińska

  • SOS TYSIĄC WYSP

  • przyprawa do gyrosa

  • olej

  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa opłukać i pokroić w kostkę (liście pekinki przekroić, zostawiając same zielone części). Karkówkę pokroić w kostkę. Przyprawę do gyrosa wymieszać z olejem i ewentualnie łyżką wody, dodać mięso. Dokładnie wymieszać w marynacie i odstawić na min pół h. Mięso podsmażyć na patelni zaś w tym czasie na drugiej suchej patelni podsmażyć placki tortilli (nie trzymać zbyt długo by dały się złożyć i nie stwardniały). Tortille posmarować sosem (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/107014/sos-tysiaca-wysp.html), ułożyć liść pekinki, warzywa i mięso. Złożyć,usztywnić folią aluminiową. Dołożyć jeszcze na wierzch sosu i kukurydzy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zoso

09.06.2012 23:16
też takie robię

Anna141

02.05.2011 09:00
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat