Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
placki tortilli
4 szt -
serek kanapkowy
100 g -
pomidory suszone Smak
100 g -
pomidory bez skóry
80 g -
szpinak świeży
80 g -
cytryna
1 szt
Sposób przygotowania
Serek kanapkowy doprawić do smaku solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć z zalewy, lekko rozdrobnić i wymieszać z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami.
Placki tortilli cienko posmarować serem, na nim umieścić liście szpinaku, tuńczyka, pokrojone w julienne pomidory oraz suszone pomidory. Całość lekko skropić sokiem z cytryny, a następnie zwinąć tortille w rulon i pokroić pod skosem. Tak przygotowane tortille można podawać z kolorowymi sałatami i sosem vinaigrette.
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)