Tortilla z warzywami, tuńczykiem, szpinakiem i białym serem Roberta Sowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki tortilli

    4 szt
  • serek kanapkowy

    100 g
  • pomidory suszone Smak

    100 g
  • pomidory bez skóry

    80 g
  • szpinak świeży

    80 g
  • cytryna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
Serek kanapkowy doprawić do smaku solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć z zalewy, lekko rozdrobnić i wymieszać z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami.
Placki tortilli cienko posmarować serem, na nim umieścić liście szpinaku, tuńczyka, pokrojone w julienne pomidory oraz suszone pomidory. Całość lekko skropić sokiem z cytryny, a następnie zwinąć tortille w rulon i pokroić pod skosem. Tak przygotowane tortille można podawać z kolorowymi sałatami i sosem vinaigrette.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 17.02.2016 14:01
smakowicie, też bym zjadła
Żaden święty 14.05.2015 11:34
A w składnikach nie ma tuńczyka :(
wyattearp 03.03.2015 19:12
rewelacja ..............
Rycerz 26.12.2013 21:42
Idealny pomysł na sylwestra, lub inne imprezy.
Monika-twin 06.12.2013 17:59
elegancko i pysznie
jasiek 29.11.2012 19:40
elegancka wersja
Joanna108 27.11.2012 11:00
świetne
as28 24.11.2012 17:17
mniam
as28 24.11.2012 17:17
mniam
Joanna83 23.11.2012 23:58
Ładnie podane :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat