Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z pastą z czarnej fasoli i sosem paprykowym
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w cienkie paseczki, wrzucić do miski i wymieszać z 3 łyżeczkami przyprawy gyros. Wstawić na 1 godzinę do lodówki (dla osób nie lubiących czekać od razu przejść do smażenia). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć.
Czarną fasolę wrzucić na sitko, wypłukać. Rozetrzeć blenderem na pastę.
Ogórki, pomidor,cebulkę- pokroić w plasterki. Kiełki wyłożyć na sitko.
Sałatę umyć.
Smarować placki tortilli pastą z czarnej fasoli, na środek położyć sałatę, mięso polać sosem paprykowym, i kłaść dodatki wg uznania. Składać tortille jak naleśnik, przeciąć ją w połowie pod ukosem i podawać. Można posypać suszoną cebulką.