Tortilla z pasta jajeczną, awokado i rzeżuchą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Tortilla z pasta jajeczną, awokado i rzeżuchą, to nie tylko wspaniała przystawka, którą możecie zaserwować na wielkanocnym stole. Bez wątpienia może stanowić również świetną propozycję śniadaniową, czy przekąskę na spotkanie ze znajomymi. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a do tego wspaniale prezentuje się na stole i smakuje! 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pasta jajeczna:

  • jajka ugotowane na twardo

    3 sztuki
  • awokado

    1 sztuka
  • sok z 1/2 cytryny

  • oliwa

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

    roztarty
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • sałata lodowa

    4 liście
  • pomidor malinowy

    1 sztuka
  • rzodkiewka

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • tortilla pszenna

    2 sztuki
  • rzeżucha

    do dekoracji
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W misce rozcieramy widelcem obrane awokado, czosnek, oliwę, sok z cytryny, dodajemy starte na tarce o grubych oczkach jajka i dokładnie mieszamy doprawiając do smaku przyprawą do dań Kucharek .

2. Placki tortilli delikatnie podgrzewamy na patelni.

3. Placki smarujemy pastą, nakładamy sałatę lodową, pomidora pokrojonego w plastry, rzodkiewkę, cebulę, rzeżuchę i dokładnie zwijamy i zawijamy w folie aluminiową.  

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat