Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z młodych warzyw

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 400 g
kalarepka młoda 1 szt
cebula 1 mała
marchew młoda 150 g
rzodkiewki 4 szt
oliwa 4 łyżki
groszek cukrowy 100 g
jajko 4 szt
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z młodych warzyw

Ziemniaki, kalarepę, marchew i rzodkiewkę umyłem, obrałem, pokroiłem w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy. Plasterki ziemniaków smażyłem przez 10 minut, stale je obracałem.
Cebulę pokroiłem w kostkę. Groszek umyłem, oczyściłem. Oba składniki dodałem do ziemniaków razem z kalarepą, marchwią i pozostałą oliwą, smażyłem razem na średnim ogniu przez kolejne 10 minut. Posoliłem, popieprzyłem.

Jajka rozmąciłem z pietruszką, solą i pieprzem, polałem smażone warzywa, pozostawiłem pod przykryciem, aby jajka się ścięły, a całość przyrumieniła się od spodu.
Tortillę przełożyłem na talerz, ponownie przerzuciłem na patelnię i również przyrumieniłem z drugiej strony.
Upieczoną tortillę wyłożyłem, pokroiłem na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 01.06.2017 12:27
fajna inna odmiana tortilli
Krystyna32 01.06.2017 07:41
wygląda smacznie
Krzysztof15 01.06.2017 06:03
bardzo smaczna
Wiktoria29 31.05.2017 21:31
spróbowałabym....
Stenka 31.05.2017 21:12
ciekawa propozycja
Bernadeta1 31.05.2017 20:44
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak