Tortilla z młodych warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    400 g
  • kalarepka młoda

    1 szt
  • cebula

    1 mała
  • marchew młoda

    150 g
  • rzodkiewki

    4 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • groszek cukrowy

    100 g
  • jajko

    4 szt
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, kalarepę, marchew i rzodkiewkę umyłem, obrałem, pokroiłem w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy. Plasterki ziemniaków smażyłem przez 10 minut, stale je obracałem.
Cebulę pokroiłem w kostkę. Groszek umyłem, oczyściłem. Oba składniki dodałem do ziemniaków razem z kalarepą, marchwią i pozostałą oliwą, smażyłem razem na średnim ogniu przez kolejne 10 minut. Posoliłem, popieprzyłem.

Jajka rozmąciłem z pietruszką, solą i pieprzem, polałem smażone warzywa, pozostawiłem pod przykryciem, aby jajka się ścięły, a całość przyrumieniła się od spodu.
Tortillę przełożyłem na talerz, ponownie przerzuciłem na patelnię i również przyrumieniłem z drugiej strony.
Upieczoną tortillę wyłożyłem, pokroiłem na kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 01.06.2017 12:27
fajna inna odmiana tortilli
Krystyna32 01.06.2017 07:41
wygląda smacznie
Krzysztof15 01.06.2017 06:03
bardzo smaczna
Wiktoria29 31.05.2017 21:31
spróbowałabym....
Stenka 31.05.2017 21:12
ciekawa propozycja
Bernadeta1 31.05.2017 20:44
smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat