Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Farsz:
-
mięso mielone
30 dag -
cebula
1 sztuka -
olej
1 łyżka -
papryka czerwona
1/2 sztuki -
pomidory krojone z puszki
1 puszka -
papryczki jalapeno
1-2 sztuki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
fasola czerwona z puszki
5-6 łyżek -
kukurydza w puszce
1/2 puszki
Dodatkow:
-
placki do tortilli
6-7 sztuk -
ser żółty
6-7 plastrów
Przepis i sposób przygotowania Tortilla z mięsem mielonym
Kroki postępowania


Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki, mieszamy i dusimy około 10 minut.


Dusimy na wolnym ogniu około 30 minut.
Na koniec dodajemy fasolę czerwoną i kukurydzę z puszki.

Dusimy10 minut. Na koniec przyprawiamy do smaku.
Na placki tortilli nakładamy porcję farszu.


Tortille zwijamy i obsmażamy krótko z obu stron na patelni grillowej.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się