Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z mięsem mielonym
Tortilla z mięsem mielonym to:
- danie inspirowane kuchnią meksykańską, które przygotowuje się na bazie mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego;
- to potrawa pełna smaku i aromatu dodanych do niej przypraw i ziół;
- świetna kolacja lub lunch na szybko;
- danie, do którego farsz możesz przygotować dzień wcześniej;
- przekąska na zimno lub na ciepło.
Kroki postępowania
Na łyżce oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i dodajemy mięso mielone.
Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki, mieszamy i dusimy około 10 minut.
Dusimy na wolnym ogniu około 30 minut.
Na koniec dodajemy fasolę czerwoną i kukurydzę z puszki.
Dusimy10 minut. Na koniec przyprawiamy do smaku.
Na placki tortilli nakładamy porcję farszu.
Tortille zwijamy i obsmażamy krótko z obu stron na patelni grillowej.