Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z meksykańskim farszem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tortilla 6 sztuk
mięso mielone 0,5 kilograma
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
kukurydza w puszce 0,5 puszki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pasta paprykowa 1 łyżka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbeki
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z meksykańskim farszem

Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, wszystko razem podsmażamy. Dodajemy meksykańskie chili con carne, koncentrat pomidorowy oraz pastę paprykową, smażymy razem na małym ogniu przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką, pozostawiamy do ostudzenia. Na każdy placek tortilli nakłammy porcję farszu i zwijamy jak krokiety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 03.02.2017 23:38
Dziękuję :)
IKrakowianka 01.02.2017 11:14
mega apetyczna!
Malinka 01.02.2017 10:35
Na pewno smaczna!
Edith85 01.02.2017 08:21
Pychotka :-)
MagdalenaIC 01.02.2017 00:20
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak