Tortilla z meksykańskim farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    6 sztuk
  • mięso mielone

    0,5 kilograma
  • fasola czerwona z puszki

    0,5 puszki
  • kukurydza w puszce

    0,5 puszki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • pasta paprykowa

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbeki
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, wszystko razem podsmażamy. Dodajemy meksykańskie chili con carne, koncentrat pomidorowy oraz pastę paprykową, smażymy razem na małym ogniu przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką, pozostawiamy do ostudzenia. Na każdy placek tortilli nakłammy porcję farszu i zwijamy jak krokiety.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia 82 03.02.2017 23:38
Dziękuję :)
IKrakowianka 01.02.2017 11:14
mega apetyczna!
Malinka 01.02.2017 10:35
Na pewno smaczna!
Edith85 01.02.2017 08:21
Pychotka :-)
MagdalenaIC 01.02.2017 00:20
Pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat