Tortilla z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    1 sztuka
  • łosoś wędzony plastry

    1 opakowanie
  • serek śmietankowy

    1 łyżka
  • chrzan ze słoika

    1 łyżka
  • Koperek suszony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placek tortilli smarujemy serkiem śmietankowym. Równo po środku układamy - wzdłuż placka plasterki łososia, dodajemy na to chrzan ze słoiczka. Możemy dodać także troszkę majonezu.Posypujemy wszystko koperkiem i zawijamy.
Mocno ściskamy i wkładamy do lodówki na 30 minut.

Po schłodzeniu kroimy na równe kawałki.

Smacznego
Monika_Pawlak
Schłodzona przekąska smakuje o wiele lepiej niż na ciepło. Możemy przygotować to niej jakiś sos jogurtowy:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 26.01.2017 11:11
szybka przekąska
bertpvd 25.01.2017 21:56
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat