Tortilla z łososiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 ogórka zielonego długiego

    szt
  • 25 dag serka mascarpone

    dag
  • 20 dag szpinaku uduszonego z czosnkiem i śmietaną (odsączonego)

    dag
  • łosoś wędzony

    20 dag
  • pomidory suszone Smak

    1 słoik
  • tortilla

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortille posmarować serkiem mascarpone, szczególnie zwrócić uwagę, by smarować także krawędzie. Rozłożyć na każdej łososia sałatkowego, ogórek pokrojony w kosteczkę, plastry pomidora suszonego z oleju i uduszony,odsączony szpinak. Zwijać tortille w rulon (ściśle). Kroić ukośnie plastry ok. 1,5 cm i układać na półmisku. Kilka sztuk na środku pokroić na większe kawałki i ułożyć w kształcie kwiatu, w środek włożyć zioła lub zwiniętą sałatę kolorową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 26.02.2016 13:17
smakowicie wygląda
Tomek13 13.03.2013 12:20
super efekt
czekoladka_m 07.07.2012 19:13
Różne cuda już jadłam, ale takiej pyszności niestety jeszcze nie:)
Jastinka 13.02.2012 20:44
smaczne
Jolanta40 02.02.2012 08:25
ależ apetyczne danie
Goya 30.10.2011 21:33
mniam
Jastinka 10.10.2011 09:31
świetne
MAR3STA 06.03.2011 10:41
smakowita;)
marcia71 14.02.2011 22:17
nie przepadam
annagebalska 11.02.2011 10:38
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat