Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z kurczakiem w orzechowo-serowej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka

orzechy włoskie
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser żółty 20 g
pestki dyni
pestki słonecznika
jajko 1 sztuka

Pozostałe

placki do tortilli 2 sztuki
rukola
sałata lodowa
pomidor 1 sztuka
sos chili

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z kurczakiem w orzechowo-serowej panierce

Kurczaka pokroić w grubszą kostkę, obtoczyć w przyprawie do kurczaka.Pestki słonecznika,dyni i orzechy zmielić w młynku do kawy.Bułkę tartą wymieszać ze zmielonymi pestkami i startym na małych oczkach żółtym serem.Roztrzepać jajko i panierować kurczaka.Smażyć na rozgrzanym oleju.Placki tortilli lekko podgrzać na patelni z obu stron.Posmarować placki tortilli sosem chili i układać na środek rukolę,sałatę, pokrojone w kostkę pomidory i kęski kurczaka.Ciasno zawijać jak krokiety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 24.02.2017 11:53
Super, zwłaszcza ta panierka
jan_mag 24.02.2017 10:41
świetna propozycja :-)
Diana Rusiłowicz 24.02.2017 00:53
Bardzo apetyczne.
bertpvd 23.02.2017 23:10
zdecydowanie moje smaki :) pyszna tortilla
MagdalenaIC 23.02.2017 22:05
Brzmi pysznie :)
agaK. 23.02.2017 21:48
Chyba zrobię niedługo tortillę... :)
anka1988 23.02.2017 21:46
ta panierka bardzo mnie zaciekawiła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak