Tortilla z kurczakiem, awokado i kaparami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    2 sztuki
  • podwójna pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • ser kozi kremowy

    2 łyżki
  • sałata rzymska

    1 główka
  • awokado

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • majonez

    4 łyżki
  • gęsty jogurt naturalny

    1/2 szklanki
  • kapary

    1 łyżka
  • sok z połowy cytryny

  • szczypiorek

    1 pęczek
  • musztarda rosyjska

    2 łyżki
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce łączymy olej rzepakowy, 1 łyżkę musztardy, posiekany czosnek i doprawiamy przyprawą. Kurczaka kroimy w cienkie paski. Przekładamy do marynaty i odstawiamy.

W drugiej misce łączymy: majonez, jogurt, kapary, musztardę, sok z cytryny szczypiorek i mieszamy. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, obieramy ze skóry i kroimy w plastry.

Kurczaka smażymy na mocno rozgrzanej patelni, odstawiamy do ostygnięcia.

Tortille smarujemy serem kozim. Na każdej układamy listki sałaty rzymskiej, usmażonego kurczaka, plastry awokado i łyżkę sosu majonezowo-jogurtowego. Wierzch posypujemy posiekaną kolendrą i zawijamy.

Podajemy z pozostałym sosem. Tortille przed podaniem można podgrzać na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 14.12.2018 15:46
Bardzo lubię takie tortille :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat