Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla Wraps - domowe
Tortilla wrap, wypełnione chrupiącym kurczakiem, ogórkiem, pomidorem i papryką to zestawienie smaków, które z pewnością lubicie i często wykorzystujecie podczas przygotowywania kanapek. W końcu tortille wrpasy to alternatywa dla kanapek na ulubionym pieczywie czy z pszenną bułką. Chrupiący kurczak, ogórek i sałata, tworzą interesujący kontrast z miękkim pomidorem. Pamiętajcie również o przygotowaniu dipu na bazie sosu sałatkowego czosnkowego Prymat, którym możecie polać warzywa samą tortillę tuż przed podaniem. Koniecznie sprawdźcie przepis na tego wrapa:
Przygotowanie:
1. Fileta z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i przygotować jak na kotlety, tj. doprawić solą i pieprzem, obroczyć w mące, rozkłóconym jajku i bułce tarte, a następnie smażyć.
2. Warzywa umyć i pokroić. Placki tortilli kładziemy na suchą patelnię i podgrzewamy ok 1 min z każdej strony, aż zaczną się pojawiać bąble.
3. Placki smarujemy dokładnie sosem czosnkowym, układamy warzywa i mięso. Placki zwijamy z prawej, lewej, potem z góry i dołu. Kroimy na pół.
Takie wrapy są dużo lżejsze i zdrowsze od fast food-owych odpowiedników :)