Tortilla Wraps - domowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • tortilla

    1 opakowanie
  • kapusta pekińska

  • pomidor

  • ogórek zielony

  • papryczka chili

  • kukurydza w puszce

  • papryka

  • Pikantny sos czosnkowy tzatziki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Kurczaka o panierować i usmażyć tak jak TUTAJ. Warzywa umyć i pokroić. Placki tortilla kładziemy na suchą patelnię i podgrzewamy ok 1 min z każdej strony, aż zaczną się pojawiać bąble.
Placki smarujemy dokładnie sosem czosnkowym, układamy warzywa i mięso. Placki zwijamy z prawej, lewej, potem z góry i dołu i kroimy na pół.
Takie wrapy są dużo lżejsze i zdrowsze od fast food-owych odpowiedników :)
Wersja mniej kaloryczna bez sera żółtego, ale polecam bardzo z startym Edamem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 04.10.2014 20:06
Bardzo fajny przepis.
mw926 04.10.2014 14:30
podoba mi się te pomysł
VioletoweKucharzenie 04.10.2014 11:05
są pyszne, robiłam w czwartek:-)
martula799 03.10.2014 21:08
nabrałam ochoty na domową tortilkę :)
magdziorka6 03.10.2014 19:45
domowo i smakowicie
kloruś 03.10.2014 19:42
prosto, szybko, smacznie i domowo... idealnie!
czekoladka_m 03.10.2014 19:15
ja tez robię sama w domu:) Domowe najlepsze!
Gracer 03.10.2014 18:49
super na przekąskę wieczorną
olkaaa 03.10.2014 18:32
kusząca propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat