Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
-
tortilla
1 opakowanie -
kapusta pekińska
-
pomidor
-
ogórek zielony
-
papryczka chili
-
kukurydza w puszce
-
papryka
-
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat
Sposób przygotowania
Kurczaka o panierować i usmażyć tak jak TUTAJ. Warzywa umyć i pokroić. Placki tortilla kładziemy na suchą patelnię i podgrzewamy ok 1 min z każdej strony, aż zaczną się pojawiać bąble.
Placki smarujemy dokładnie sosem czosnkowym, układamy warzywa i mięso. Placki zwijamy z prawej, lewej, potem z góry i dołu i kroimy na pół.
Takie wrapy są dużo lżejsze i zdrowsze od fast food-owych odpowiedników :)
Wersja mniej kaloryczna bez sera żółtego, ale polecam bardzo z startym Edamem.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się