tortilla wegetariańska

tortilla wegetariańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4 szt
  • kapusta pekińska

    0,5 szt
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • ogórek konserwowy

    2 szt
  • pomidory

    2 szt
  • ser żółty

    20 dkg
  • rzodkiewka

    4 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawa meksykańska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser ścieramy na tarku. Wszystkie warzywa krtoimy w kostkę, a kapustę rwiemy an kawałeczki. Tortillę pogrzewamy 2 minuty na suchej patelni i ścigamy an talerz. Robimy soso: majonez, przyprawa meksykańska i wyciśnięty czosnek, smarujemy nim tortillę. Dodajmy kapustę, warzywa i starty ser i zawijamy w rulon. Można ponownie podgrzać na patelni by ser się rozpuscił lub jeść z normalnym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 07.07.2012 10:26
Z chęcią spróbuję :)
malaczarna23 25.10.2011 10:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat