Tortilla szpinakowo – kurczakowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4-5 płaty
  • szpinak świeży

    350 gram
  • ser feta

    1/4 opakowania
  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tortilla szpinakowo – kurczakowa foto
Filet kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Tak przygotowane składniki umieszczamy na rozgrzanym oleju. Smażymy do miękkości mięsa.
Krok 2 - Tortilla szpinakowo – kurczakowa foto
Gdy mięso jest już gotowe dokładamy do niego umyte i osuszone liście szpinaku. Ogrzewamy całość do momentu jak liście stracą na objętości oraz zmiękną. Gdy są już gotowe całość zdejmujemy z ognia i dokładamy do niej pokrojony w kostkę ser feta. Delikatnie mieszamy do jego częściowego rozpuszczenia. Ewentualnie doprawiamy.

Gotowe spody przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Po podgrzaniu napełniamy je farszem szpinakowo –kurczakowym. Zwijamy w rożki. Przewiązujemy liściem pora. Podajemy na ciepło.
Jadwiga/Jaga85
To pyszna propozycja na obiad lub kolację. Szpinak tak podany z pewnością posmakuje nawet wybrednym konsumentom, którzy nie przepadają za tym zielonym warzywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 11.06.2014 00:09
Znakomite jadło.
berys18 09.06.2014 11:00
wspaniałe jedzonko
Edith85 09.06.2014 10:55
bardzo lubie takie połaczenia
Wiesława1 09.06.2014 08:19
moje smaki
aisoglam 08.06.2014 23:33
Apetyczna propozycja :)
gosia561 08.06.2014 23:12
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat