Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla szpinakowo – kurczakowa

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tortilla 4-5 płaty
szpinak świeży 350 gram
ser feta 1/4 opakowania
filet z kurczaka 1 podwójny
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Porada

To pyszna propozycja na obiad lub kolację. Szpinak tak podany z pewnością posmakuje nawet wybrednym konsumentom, którzy nie przepadają za tym zielonym warzywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla szpinakowo – kurczakowa

Kroki postępowania

1
Filet kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Tak przygotowane składniki umieszczamy na rozgrzanym oleju. Smażymy do miękkości mięsa.
Krok 1 - Tortilla szpinakowo – kurczakowa foto
2
Gdy mięso jest już gotowe dokładamy do niego umyte i osuszone liście szpinaku. Ogrzewamy całość do momentu jak liście stracą na objętości oraz zmiękną. Gdy są już gotowe całość zdejmujemy z ognia i dokładamy do niej pokrojony w kostkę ser feta. Delikatnie mieszamy do jego częściowego rozpuszczenia. Ewentualnie doprawiamy.

Gotowe spody przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Po podgrzaniu napełniamy je farszem szpinakowo –kurczakowym. Zwijamy w rożki. Przewiązujemy liściem pora. Podajemy na ciepło.
Krok 2 - Tortilla szpinakowo – kurczakowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.06.2014 00:09
Znakomite jadło.
berys18 09.06.2014 11:00
wspaniałe jedzonko
Edith85 09.06.2014 10:55
bardzo lubie takie połaczenia
Wiesława1 09.06.2014 08:19
moje smaki
aisoglam 08.06.2014 23:33
Apetyczna propozycja :)
gosia561 08.06.2014 23:12
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak