Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla pszenna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
sól 2 łyżki
cukier 1 łyżka
olej słonecznikowy 200 ml
woda ciepła 330 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla pszenna

Dodajemy około 450-500 gram mąki pszennej, sól i cukier. Wlewamy 1/3 szklanki oleju i progresywnie dolewamy wody ciepłej. Wyrabiamy ciasto aż skończy się woda. Wyrabianie ciasta powinno trwać około 10 minut. Po wyrobieniu ciasta odkładamy na 40 minut. Dzielimy ciasto na 4-5. kulek. Każdą kulkę wałkujemy. Na rozgrzaną, suchą patelnię kładziemy rozwałkowane ciasto i podgrzewamy z każdej strony około 3 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.04.2015 11:47
fajny przepis
ilka01 05.04.2015 14:18
muszę wypróbować
iskierka.ag 05.04.2015 10:14
Muszę skorzystać z przepisu :)
marzut 05.04.2015 10:02
super przepis.
marcia7 05.04.2015 00:00
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak