Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla po meksykańsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki do tortilli 2 szt
mięso mielone 30 dag
cebula czerwona 1 szt
ser żółty 5 dag
czosnek 1 szt
pomidor 1 szt
mieszanka meksykańska warzyw 1 puszka
sos sojowy do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Cebulę i ser pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć. Dodać cebulkę wymieszać chwilę smażyć. Dodać przeciśnięty czosnek. Chwilę smażyć.
Krok 1 - Tortilla po meksykańsku foto
2
Wsypać warzywa mieszanki meksykańskiej, wymieszać. Wlać do smaku sos sojowy. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Tortilla po meksykańsku foto
3
Na koniec dodać ser i wymieszać.
Krok 3 - Tortilla po meksykańsku foto
4
Farsz wyłożyć na pół tortilli i placek złożyć na pół.
Krok 4 - Tortilla po meksykańsku foto
5
Pokroić na trójkąty.
Krok 5 - Tortilla po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 27.04.2015 19:04
uwielbiam takie obiadki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak