Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 3 szt
pierś z kurczaka 2 szt
papryka zielona 0,5 szt
przyprawa 2 łyżeczki
cebula 1 szt
kapusta pekińska 3 liście
olej 2 łyżki
sos słodko-kwaśny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla na ostro

*przyprawa podana w składnikach to mieszanka w równych proporcjach chili, imbiru, kuminu, papryki ostrej i słodkiej

Kurczaka kroimy w paski, przyprawiamy i odstawiamy do lodówki. Cebulę kroimy bardzo drobno. Paprykę w paski. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę na szklisto. Dodajemy kurczaka, podsmażamy chwilę i dodajemy paprykę. Smażymy aż kurczak się zarumieni (papryka nie powinna być całkiem miękka).

Sos podgrzewamy. Pomidory kroimy w półplasterki. Ciepłe tortille smarujemy sosem, kładziemy liść kapusty, na to kurczaka z cebulą i papryką, a na samą górę 1/3 pomidora). Zawijamy tortillę.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak