Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla meksykańska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
tortilla 6 szt
kukurydza 1/6 op
groszek 1/6 op
marchewka 2 łyżeczki
sałata 4 liście
ogórek 1 szt
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 zabki
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 3 łyzki
sól
olej do smażenia
oliwki czarne 10 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla meksykańska

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażać na oleju przez 10 minut. Dodać ostrą paprykę do smaku.
Cebule pokroić w długie piórka. Pomidora w dużą kostkę, a ogórka w półplasterki. Oliwki przekroić na pół. Warzywa konserwowe wymieszać w jednej miseczce, a pozostałe warzywa w drugiej miseczce.
Przygotować sos: jogurt wymieszać z majonezem, czosnek przecisnąć przez praskę, posypać przyprawami, wymieszać i schłodzić.
Tortille podgrzać. Na każdym placku ułożyć liścia sałaty, mięso, warzywa, polać sosem. Z jednej strony zawinąć brzeg tortilli, aby nadzienie nie wypadało i zwinąć w rulon

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.08.2013 07:29
lubię meksykańskie smaki
adelajda 20.06.2013 18:17
dużo smakołyków w tej tortilli
GOSIA18 22.03.2013 16:09
bardzo bogata i pyszna tortilla
Milena87 22.03.2013 12:50
mam wielką ochotę na tą tortille, świetny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak