Tortilla hiszpańska z chorizo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • brokuł

    kilka różyczek
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • chorizo

    100 g
  • czosnek

    4 ząbki
  • jajka

    4 szt
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • papryka ostra

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać o ugotować. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać pokrojoną w paseczki paprykę, zblanszowanego brokuła, odsączona kukurydzę i plasterki chorizo. podsmazyć 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostra papryką. Wymieszać z pokrojonymi w plasterki ziemniakami.

Ziemniaki wymieszane z resztą dodatków przełożyć do naczynia do zapiekania i zalać roztrzepanymi jajkami. Zapiekać 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Można podawać z ketchupem. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czarrna 09.03.2014 09:06
Dziękuję :)
Milka100 08.03.2014 23:07
palce lizać
Joannasz3190 08.03.2014 22:25
Smaczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat