Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla hiszpańska

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2
jajko 5
mozzarella
cebula
lubczyk świeży garść
kurki 250 g
masło 1 łyżka
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla hiszpańska

Żaroodporne naczynie natłuszczamy oliwą z oliwek ,dno wykładamy pokrojonymi ziemniakami i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. W tym czasie posiekaną cebulę podsmażamy na maśle razem z pokrojonymi na mniejsze kawałki kurkami ,lekko oprószając solą. Do miski wbijamy jajka ,wrzucamy posiekany lubczyk i kawałki mozzarelli. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko roztrzepujemy. Do naczynia wrzucamy (na ziemniaki) podsmażone kurki i zalewamy jajkami. Ponownie wstawiamy do piekarnika na około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak