Tortilla, czyli naleśnik do taco

Tortilla, czyli naleśnik do taco

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka kukurydziana

    2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • sól

    1 łyżeczka
  • masło

    1 lyżeczka
  • woda

    ok 1/3 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tortilla, czyli naleśnik do taco

Mąki przesiać, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Uformować kule, owinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 min. Podgrzać piekarnik do 180 stopni. Uformować cienkie placki i każdy wysmarować pędzelkiem olejem. Piec z dwóch stron aż do uzyskania koloru bladego - tylko miejscami tylko przypieczonego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

rosik93 25.04.2012 16:53
super
Marcin46
Marcin46 12.05.2010 21:05
Bardzo fajne. Dodałem do mojej książki. Polecam moje przepisy w wolnej chwili ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat