tortilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • tortilla

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.MIĘSO KROIMY W KOSTKĘ I MARYNUJEMY OKOŁO 3 GODZINY PRZED SMAŻENIEM W NASTĘPUJĄCYCH PRZYPRAWACH:
- PIEPRZ BIAŁY,
- PRZYPRAWA KUCHNI ARABSKIEJ SHORMA , KEBAB
- CURRY,
- PAPRYKA SŁODKA,
-OREGANO,
- SZCZYPTA CZOSNKU,
- POLAĆ OLIWĄ Z OLIWEK.
2. ZAMARYNOWANE MIĘSO USMAŻYĆ, DO SMAŻENIA NIC NIE UŻYWAĆ BO MIĘSO BYŁO NASĄCZONE OLIWĄ Z OLIWEK.
3. UKŁADAĆ NA TORTILLI WCZEŚNIEJ PODGRZANEJ MIĘSO, SURÓWKĘ, POMIDOR I POLAĆ NP. KECZUPEM.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 24.09.2012 08:33
mniam, lubię takie swojskie fast foody :)
usmiech 19.08.2012 22:43
muszę spróbować
Janek 28.07.2012 11:34
mmm wygląda super;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat