Tortellini z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwy

    2 łyżki
  • strak czerwonej papryki

    1
  • duże pomidory

    3
  • rosołu warzywnego

    250ml
  • peczek bazyli

    1
  • przyprawa Przyprawa uniwersalna kucharek-

    1łyżeczka
  • czosnku

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do osolonego wrzątku wkładamy pierożki i gotujemy według przepisu na opkaowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Paprykę i bakłażan oczyszczamy, czosnek obrany drobno siekamy. Paprykę kroimy w kostkę, bakłażan na kawałki. Paprykę z czosnkiem podsmażamy na oliwie. Dodajemy bakłażan i całość dusimy przez ok. 5min. Pomidory sparzamy obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki, przekładamy do warzyw. Podlewamy rosołem i dusimy przez 8min. Przyprawiamy vegetą. Gotowe danie posypujemy bazylią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 18.03.2011 11:39
Przepadam za takimi daniami
magical66 16.11.2010 19:39
lubie
ada12302 13.11.2010 21:53
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat