Tortellini z brokułowo-orzechowym pesto i szparagami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tortellini

    100 g
  • sos pesto

    2-3 łyżki
  • szparagi zielone

    6 szt.
  • tymianek

    1 szczypta
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy tortellini według instrukcji, przelewamy wodą i studzimy. Szparagi (oczyszczone, bez twardych końcówek) gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku i potem studzimy. W misce/salaterce mieszamy tortellini z pesto (przepis dostępny w moim profilu na Doradcy Smaku), dodajemy oliwę i obficie doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dorzucamy szparagi pokrojone w 2-cm kawałki. Podajemy z płatkami sera.
Local Foodie
Potrzebujemy: garnek, obieraczkę do warzyw, miskę

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 20.05.2016 07:43
pyszny obiad
ada.la 19.05.2016 20:24
rewelacyjne danie
misia123410 19.05.2016 18:40
lubię takie sałatki:)
mikrusiak 19.05.2016 17:48
wygląda apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat