Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortellini z brokułowo-orzechowym pesto i szparagami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tortellini 100 g
sos pesto 2-3 łyżki
szparagi zielone 6 szt.
tymianek 1 szczypta
parmezan starty 2 łyżki
sól i pieprz

Porada

Potrzebujemy: garnek, obieraczkę do warzyw, miskę

Przepis i sposób przygotowania na: Tortellini z brokułowo-orzechowym pesto i szparagami

Gotujemy tortellini według instrukcji, przelewamy wodą i studzimy. Szparagi (oczyszczone, bez twardych końcówek) gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku i potem studzimy. W misce/salaterce mieszamy tortellini z pesto (przepis dostępny w moim profilu na Doradcy Smaku), dodajemy oliwę i obficie doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dorzucamy szparagi pokrojone w 2-cm kawałki. Podajemy z płatkami sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.05.2016 07:43
pyszny obiad
ada.la 19.05.2016 20:24
rewelacyjne danie
misia123410 19.05.2016 18:40
lubię takie sałatki:)
mikrusiak 19.05.2016 17:48
wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak