tortelinii ala łazanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortellini

    150 gram
  • kapusta kiszona

    200 gram
  • pieczarki

    6 sztuk
  • oliwa

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierożki tortelini gotuję przez 15 minut w lekko osolonej wodzie. Kapustę kiszoną odciskam, kroję i gotuję w wodzie około 20-30 minut aż zmięknie, następnie studzę na durszlaku a po ostudzeniu dodatkowo odcikam pozostały sok.
W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Obieram i kroję w kostkę pieczarki i cebulę. Pieczarki i cebule podsmażam na oliwie. Gdy kapusta jest już gotowa dodaję ją do smażących się pieczarek i chwilę podsmażam wszystko razem. Na koniec dodaję ugotowane pierożki tortelinii i doprawiam do smaku sola i pieprzem,
najlepsze są do tego dania pierożki tortelinii grzybowe

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 23.05.2015 19:48
Super pomysł;)
Wafelek2601 22.10.2014 16:42
bardzo dobre
Helena63 13.10.2014 15:37
tortellini uwielbiam a w takiej wersji musi być jaszcze lepszy
2milutka 12.10.2014 14:37
pomysłowo!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat