Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tortellini
150 gram -
kapusta kiszona
200 gram -
pieczarki
6 sztuk -
oliwa
3 łyżki -
cebula
1 sztuka -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sposób przygotowania
W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Obieram i kroję w kostkę pieczarki i cebulę. Pieczarki i cebule podsmażam na oliwie. Gdy kapusta jest już gotowa dodaję ją do smażących się pieczarek i chwilę podsmażam wszystko razem. Na koniec dodaję ugotowane pierożki tortelinii i doprawiam do smaku sola i pieprzem,
najlepsze są do tego dania pierożki tortelinii grzybowe
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się