Tortelini po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortelini

    1 opakowanie
  • jaja

    2 sztuki
  • śmietana 30-pocentowa

    1 szklanka
  • boczek

    2 grube plastry
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • masło do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek i cebulę pokroić drobno w kosteczkę i podsmażyć na masełku. Śmietanę rozbełtać w miseczce z jajkami. Jak boczek i cebulka będą złociste i ładnie zrumienione wlać do nich śmietanę z jajem, doprawić kucharkiem i pieprzem, wcisnąć ząbek czosnku i czekać aż się zagotuje, chwilkę gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Tortelini ugotować, po ugotowaniu przelać przez durszlak i wymieszać sos z tortelini. Uwaga!! Jedzcie to danie powoli bo jest bardzo syte, ale za to jakie pyszne :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 06.03.2014 21:48
uwielbiam tortellini
Laila2786 30.01.2013 13:02
uwielbiam
RenataZ-et 21.12.2012 19:36
bardzo smaczne
magduś83 25.10.2012 19:33
smacznie wygląda :)
IlonaAlbertos 30.08.2012 11:15
Wspaniałe ;)
parysek10 25.08.2012 18:44
genialne
Juleczka20 03.08.2012 10:13
uwielbiam tortelini;)
Juleczka20 03.08.2012 10:12
uwielbiam tortelini;)
kasienka23 02.08.2012 21:58
aż ślinka cieknie :)
Betka 28.07.2012 19:36
mniam mniam;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat