Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z warzywami w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2-3
woda 3 szklanki
kostka rosołowa 1
szynka gotowana 20 dkg
cebula czerwona 1
pomidor 1-2
ogórek sałatkowy 1
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z warzywami w galarecie

Gotujemy jaja na twardo,kroimy w dowolny sposób.
Szynkę kroimy w kostkę,pomidora i ogórka w talarki,cebulę w kostkę.
Gotujemy wodę z kostką rosołową.
Jak się zagotuje,wyłączamy palnik,do niegotującego bulionu wsypujemy żelatynę z przyprawami do mięsa i ryb,mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Wszystkie składniki układamy warstwowo w okrągłym naczyniu.
Ja użyłam pojemnika po żelkach Haribo.
wszystko zalewamy przestudzonym bulionem.
Odstawiamy do ostygnięcia i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Ozdabiamy wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 05.01.2014 21:31
Wyśmienity pomysł!
aisza1 13.07.2013 10:10
rewelacyjny i zdrowy
gusia1000 26.06.2013 15:36
Fajny taki tort.
biatriss 14.06.2013 20:44
w takiej wersji jeszcze nie widziałam
Smaczna_B 14.06.2013 20:09
sama go wymyśliłam:)
Monika10 14.06.2013 20:09
dobry pomysł
Renata9 14.06.2013 20:01
pomysłowy torcik z warzywami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak