Przepis i sposób przygotowania na: Tort z truskawkami,pianką i bitą śmietaną
Pianka- galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku.Kremówkę ubić i dodać zimną galaretkę-dokładnie wymieszać.Odrobinę pianki szybko rozprowadzić na 1 blacie biszkoptowym,Ułożyć całe (umyte i bez szypułek) truskawki.wyłożyć resztę pianki i przykryć 2 blatem,wstawić do lodówki.
kremówkę ubić na koniec dodając śnieżkę w proszku i wyłożyć na ostatnią warstwę.przykryć 3 blatem.wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Rano umieścić w rondelku margarynę i cukier,całość podgrzewać aż składniki się połączą,dodać kakao i wymieszać.zdjąć z ognia i dodać zimne mleko,mieszać energicznie aż polewa będzie lśniąca,polać tort i ozdobić truskawkami.