Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z sheridanem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 400 ml
fix do śmietany 2 szt
espresso 80 ml
Sheridan 100 ml
biała czekolada 100 g
kakao 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
banan 2 szt
biszkopty podłużne 1 opakowanie
serek mascarpone 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: tort z sheridanem

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno razem z dwoma fixami do śmietany.
Banany zmiksować w blenderze, a następnie dodać do śmietany kremówki
Banany śmietanę delikatnie połączyć razem z serkiem mascarpone
Sheridana mieszamy z przestudzoną kawą i maczamy w tym biszkopty.
Dno tortownicy wypełniamy biszkoptami tak żeby nie było prześwitów.
Na wyłożone biszkoptami dno rozkładamy część naszego kremy, następnie na krem kładziemy kolejną warstwę biszkoptów- nie muszą już być tak obficie ułożone jak w pierwszej warstwie (pamiętamy o nasączeniu ich).
Na nie znowu układamy krem. Wierzch tortu posypujemy najpierw lekko kakaem a następnie obficie zasypujemy startą białą czekoladą.
Wstawiamy do lodówki na ok 4 godziny następnie ściągamy pierścień z tortownicy i obrzeża tortu obkładamy biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 25.11.2013 08:01
mmm poprosze kawaleczek
Milka100 17.11.2013 21:49
pyszny torcik
joanna__s 10.11.2013 18:35
Bardzo ciekawa propozycja na pyszny deser!!
Małgorzata9 10.11.2013 18:20
bardzo pyszny deserek
Aleksandra/Olcia 10.11.2013 15:33
lubie ten alkohol,ciasto musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak