Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z musem z białej czekolasy i sera mascarpone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 200 g
mascaropne 500 g
śmietana 30% 200 g
dżem malinowy 1 słoik
jagody 200 g
Biszkopt 1 sztuka
cytryna 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: tort z musem z białej czekolasy i sera mascarpone

w tortownicy o średnicy 20 cm pieczemy biszkopt waniliowy z 5 jaj, po wystygnięciu dzielimy go na 3 okrągłe blaty,
B150g białej czekolady z sokiem z cytryny rozpuszczamy nad kąpielą wodną, kiedy przestygnie mieszamy z serkiem mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie delikatnie mieszamy z masą serowo-czekoladową.

Pierwszy blat biszkoptu smarujemy połową słoiczka dżemu i 1/4 kremu, na mim układamy 2 blat i czynność powtarzamy, następnie układamy 3 blat biszkoptu i smarujemy go kremem, podobnie robimy z brzegami tortu. resztę białej czekolady trzemy na terce i obsypujemy tort, ozdabiamy jafodami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.03.2013 11:37
moje smaki: maliny z białą czekoladą...
rjustysia 30.08.2012 16:21
bardzo lubię domowe torty :)
bgs1984 28.08.2012 19:15
mniam
marzenciak1985 28.08.2012 19:11
mniam
marcinek 26.08.2012 10:21
smacznie wygląda
czekoladka_m 16.08.2012 15:08
mniam, piękny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak