tort z musem z białej czekolasy i sera mascarpone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała czekolada

    200 g
  • mascaropne

    500 g
  • śmietana 30%

    200 g
  • dżem malinowy

    1 słoik
  • jagody

    200 g
  • Biszkopt

    1 sztuka
  • cytryna

    0,5 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w tortownicy o średnicy 20 cm pieczemy biszkopt waniliowy z 5 jaj, po wystygnięciu dzielimy go na 3 okrągłe blaty,
B150g białej czekolady z sokiem z cytryny rozpuszczamy nad kąpielą wodną, kiedy przestygnie mieszamy z serkiem mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie delikatnie mieszamy z masą serowo-czekoladową.

Pierwszy blat biszkoptu smarujemy połową słoiczka dżemu i 1/4 kremu, na mim układamy 2 blat i czynność powtarzamy, następnie układamy 3 blat biszkoptu i smarujemy go kremem, podobnie robimy z brzegami tortu. resztę białej czekolady trzemy na terce i obsypujemy tort, ozdabiamy jafodami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 03.03.2013 11:37
moje smaki: maliny z białą czekoladą...
rjustysia 30.08.2012 16:21
bardzo lubię domowe torty :)
bgs1984 28.08.2012 19:15
mniam
marzenciak1985 28.08.2012 19:11
mniam
marcinek 26.08.2012 10:21
smacznie wygląda
czekoladka_m 16.08.2012 15:08
mniam, piękny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat