Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biała czekolada
200 g -
mascaropne
500 g -
śmietana 30%
200 g -
dżem malinowy
1 słoik -
jagody
200 g -
Biszkopt
1 sztuka -
cytryna
0,5 sztuki
Przepis i sposób przygotowania tort z musem z białej czekolasy i sera mascarpone
B150g białej czekolady z sokiem z cytryny rozpuszczamy nad kąpielą wodną, kiedy przestygnie mieszamy z serkiem mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie delikatnie mieszamy z masą serowo-czekoladową.
Pierwszy blat biszkoptu smarujemy połową słoiczka dżemu i 1/4 kremu, na mim układamy 2 blat i czynność powtarzamy, następnie układamy 3 blat biszkoptu i smarujemy go kremem, podobnie robimy z brzegami tortu. resztę białej czekolady trzemy na terce i obsypujemy tort, ozdabiamy jafodami
Komentarze (6)