Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z masą w-z

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
kefir 1 kubeczek
masło roślinne 250 g
cukier puder 5 łyżek
aromat arakowy lub rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z masą w-z

Biszkopt:
Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, mąkę, olej i proszek do pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni przez 35 min.

Krem:
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać kefir i aromat rumowy (może być zamiennie arakowy). Utrzeć całość na gładką masę.
Dodatkowo można dodać do kremu 3 łyżki kakao - będzie wtedy ciemny.

Po ostygnięciu biszkopt przekroić na 3 części. Nasączyć dolne blaty. Przełożyć blaty kremem. Udekorować kremem i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.01.2015 15:39
piękny torcik
gusia1000 09.03.2014 01:24
Tort na medal.
Angelika10 04.03.2014 22:45
super tort
Małgorzata9 02.03.2014 18:52
ciekawe smaki
adelajda 02.03.2014 18:38
super torcik :)
Megg 02.03.2014 16:33
piękny torcik
norweska20 02.03.2014 16:04
smakowicie wygląda
Milka100 02.03.2014 15:28
ale piękny i pyszny torcik:)
Ania321 02.03.2014 15:10
piękny tort :)
AZgotuj 02.03.2014 15:08
pyszne ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak