Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajka
7 -
cukier
1 szklanka -
mąka tortowa
1 szklanka -
mąka ziemniaczana
1/3 szklanki
Krem
-
mleko
600 ml -
żółtka
6 -
cukier
120 g (dodatkowo 2 łyżki) -
mąka pszenna
30 g -
mąka ziemniaczana
30 g -
masło miękkie
250 g -
likier kawowy
80 ml -
likier cytrynowy
80 ml
Beza kokosowa
-
białka
5 -
cukier puder
3/4 szklanki -
wiórki kokosowe
200 g
Poncz
-
woda
3/4 szklanki -
sok z cytryny
4 łyżki
Dekoracja i dodatki
-
dżem ananasowy
300 ml -
czekolada kokosowa
80 g -
czekoladowe listki
-
cukrowe serca
Sposób przygotowania
Kroki postępowania








Likiery, które użyłam to likier cytrynowy-limoncello i kawowy-tiramisu. Dżem użyłam domowy: ananasowo-jabłkowy z nutą mięty (przepis w zbiorach). Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową.![]()
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się