Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kremem waniliowym i owocami

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszny tort ze świeżymi owocami i kremem waniliowym. W przepisie użyłam "biszkoptu rzucanego", który polecam wykorzystać w tym torcie.

Składniki:

Składniki podstawowe

Biszkopt 3 blaty

Owoce i dodatki

borówki 300 gramów
maliny świeże 300 gramów
krem do tortów 1 opakowanie
mleko 220 mililitr
kolorowa posypka 2 garści

Nasączenie

sok z cytryny 1 sztuk
woda 0.3 szklanka

Porada

W torcie korzystałam z tego przepisu na biszkopt: https://www.doradcasmaku.pl/przepis/404341/biszkopt-rzucany

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem waniliowym i owocami

Każdy blat nasączam wodą z sokiem z cytryny.

Przygotowuję krem waniliowy według instrukcji na opakowaniu.
Pierwszy blat smaruję 1/3 kremu, układam 1/4 owoców, kolejny przekładam tak samo. Ostatni blat i boki tortu smaruję pozostałym kremem i posypuję kolorową posypką.

Tort dekoruję pozostałymi owocami, chłodzę w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak