Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z kremem poziomkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poziomki 750 g
mleko 1 l
masło 125 g
cukier 1 łyżka
mąka 4 łyzki
harbatniki petit beure 9 szt
Biszkopty 1 opakow
rum
śmietanka kremowa 1 opakow

Przepis i sposób przygotowania na: tort z kremem poziomkowym

Rozrobić mąkę z mlekiem (filiżanka). Pozostałe mleko podgrzać, a kiedy zacznie się gotować wlać do niego mąkę rozmieszaną z mlekiem. Gotować przez kilka minut bez przerwy mieszając. Ostudzić, dodać masło utarte z cukrem i dokładnie wymieszać. Na kwadratowej blasze rozłożyć herbatniki, pokropić je rumem i posmarować kremem, następnie ułożyć warstwę biszkoptów (rozkruszonych), a na wierzchu - całe lub pokrajane poziomki« Układać dalej takie same warstwy, dopóki nie zużyje się wszystkich przygotowanych składników. Na wierzchu Ułożyć poziomki. Tort można przybrać bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 03.11.2012 21:04
ekstra tort

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak